Reserveren?

Formulier

enjeras-1   enjeras-2   enjeras-3

Enjera

Wat is de functie van de enjera in onze eetcultuur? De enjera is de basis van uw maaltijd. We serveren onze hoofdgerechten op deze Ethiopische pannenkoek. Belangrijk is dat ze luchtig zijn en niet overheersend in smaak. Dit maakt de enjera perfect als drager van onze smaakvolle groente-, vlees- en visgerechten.

 
Hoe bereiden we enjera's?

 

De ingrediƫnten bestaan uit bloem, gist, water en wat zout. Het bereidingsproces neemt 1,5 dag in beslag. Het deeg laten we 24 uur rijzen. Vervolgens stomen we de enjera's in een speciale pan zonder olie of boter. Hierdoor zijn de enjera's luchtig en licht van smaak.

 

Hoe eet u de enjera?

Heel eenvoudig. U trekt met de vingers een stukje enjera van de rand van de schaal en stelt daarmee een hapje vlees, vis of groenten samen. U vouwt de enjera om uw hapje en brengt het naar de mond. 'Melkam megeb' oftewel eet smakelijk!